Köttfärsknyten

Idag är en sån där skön lördag när barnen är iväg på kalas och jag är alldeles ensam hemma några timmar. Jag ska passa på att plugga lite, slå in födelsdagspresenter och adventspaket och kanske också hinna läsa någon jultidning. Det börjar väl bli dags att skaffa lite julstämning snart. Tycker inte riktigt att hösten hann få vara här bara så det känns som julen kommer lite för tidigt.

Häromdagen gjorde vi de här enkla men väldigt goda köttfärsknytena. Om man förbereder köttfärsen dagen innan går de snabbt att slänga ihop efter jobbet. Passa även på att lägga de frysta smördegsplattorna i kylen dagen innan så är de perfekta när du ska använda dem. Receptet hittade jag hos Jenny.

köttfärs

Köttfärsknyten

Koka ihop en köttfärssås. Jag hade i lök, lökpulver, vitlökspulver, vitlök, buljong, salt, peppar, chilisås och vatten.

Kavla ut smördegesplattorna och dela dem på mitten. Lägg på en klick köttfärs och en stor bit mozzarella. Vik ihop till ett knyte. Pensla med ägg och strö över sesamfrön.

In i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter, tills de fått fin färg. Servera med en sås på creme fraiche, honung, vitlök och örtsalt. Gärna med en avokadosallad också. Funkar även bra att frysa in och ha i matlådan.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s