Dulce de leche-glass

Häromdagen använde jag glassmaskinen igen. Den här glassen blev inte så GI-vänlig men den blev väldigt god. Den här gången gjorde jag det enkelt för mig och köpte en färdig burk istället för att koka egen dulce de leche.

glass1

Jag blandade i några underbara peckannötter som vi köpte på vår USA-resa i våras. Vi besökte bland annat Dothan, en stad i Alabama som kallar sig för peanut capital of the world. Där ligger Shute pecan company där de också säljer andra sorters nötter. Men de allra godaste var praline pecans och det är dom jag har använt i glassen. Nu finns det bara några kvar i min påse och sedan måste jag försöka hitta ett sätt att göra liknande pekannötter själv.

dulcedelecheDulce de leche-glass

5 dl vispad grädde

1 burk dulce de leche

4 äggulor

0,5 dl ljust muscavadosocker

Vispa sockret med äggulorna. Blanda ner burken med dulce de leche. Vispa till en jämn smet. Rör ner den vispade grädden. Vispa snabbt så allt blandar sig. Häll i glassmaskinen och låt den eventuellt frysa en stund extra i frysen.

Glassen blir riktigt krämig och god, men ganska söt så jag tycker att pekannötterna och flingsalt passar mycket bra att toppa glassen med. Receptet kommer från Helena.

glass2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s