Hemmagjort vaniljsocker

Sedan jag kom på hur lätt och gott det är att göra vaniljsocker själv så har jag aldrig mer köpt det. Och det är nog tio år sedan nu.

IMG_7827

 

Idag bakar vi bullar och då behövdes det påfyllning av vaniljsocker så jag mixade ihop en ny burk.

Använd ekologiskt socker och ekologisk, mjuk vaniljstång, då blir det godast!

 

Vaniljsocker

2 vaniljstänger

0,5 kg ekologiskt strösocker

Snitta vaniljstängerna och skrapa ur fröna, blanda dem med sockret. Kör vaniljstängerna i en matberedare några minuter. Skrapa ner vaniljen från kanterna. Fyll på med sockret och kör tills det mesta är finfördelat. Om du vill kan du sila och köra de stora bitarna vanilj ytterligare en gång. Det gör inget om det är lite bitar kvar, men om du vill kan du slänga de sista stora bitarna som blir kvar. Förvara i lufttät burk, håller hur länge som helst och smakar ljuvligt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s