Grillpremiär

I helgen hade vi grillpremiär här hemma. Ja, jag vet, väldigt sent men det har hela tiden varit något annat när vi har tänkt grilla. Men nu blev det äntligen av och oj vad gott det blev i all enkelhet. Vi grillade hamburgare och sparris. Till det åt vi vitlöksaioli, avokadosalsa och sallad med chevre och päron i. Gott, gott!

IMG_7675

 

IMG_7679

 

Aioli-receptet kommer från Åse och om ni visste hur enkelt det är att göra majonnäs så skulle ni aldrig köpa igen! Knepet är att alla ingredienser måste ha samma temperatur. Förvara allt i kylen så går det smidigt!

Aioli

1 ägg

2 dl rapsolja

1 msk limejuice

1-2 tsk dijonsenap

salt, peppar

Häll alla ingredienser i en hög kanna, ställ en stavmixer på botten och mixa i 30-60 sekunder. Du ser när det är klart. Riv i 1-2 vitlöksklyftor och blanda ner lite creme fraiche om du vill. Annars funkar det bra utan också.

 

 

IMG_7688

 

Till efterrätt passade vi på att grilla marshmallows till barnens stora glädje.

 

 

 

IMG_7712

2 thoughts on “Grillpremiär

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s